Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Vita har valgt sin hjertesak, og det ble Sanitetskvinnene!

I år selges det «gjør-det-selv-pakker» med fjær til fastelavn, slik at du kan lage ditt eget fastelavnsris.

Sanitetskvinnene inngår samarbeid med Vita-kjeden

Tradisjonen tro, har Sanitetskvinnene pyntet og solgt fastelavnsris i 78 år. Nå er fastelavn i gang, og vi ønsker å rette mer oppmerksomhet rundt vårt arbeid for kvinners helse.  

I år har vi inngått et spennende samarbeid med VITA-kjeden opp mot fastelavn. Helse- og velværekjeden, som har 117 utsalgssteder rundt om i landet, skal selge såkalte "gjør-det-selv"-pakker. For 149,- kroner kjøper kundene fjær, og plukker selv grener. Da kan man pynte sine egne ris hjemme sammen med familien. Dette er også et godt alternativ for pollenallergikere som kan pynte i huset med fjær og samtidig støtte en god sak. Overskuddet av salget går rett til Sanitetskvinnenes arbeid for kvinnehelse og forskning.  

Vi synes det er så god støtte å få med Vita på laget. At de, som har nærmere en million medlemmer i sin kundeklubb, har valgt oss som sin hjertesak, gjør at vi kommer ut til en enda større kundegruppe. Ekstra hyggelig er det at Vita selv har laget disse pakkene som selges, de har rett og slett vist at de bidrar selv også» sier seniorrådgiver næringsliv, Christina Johnsen.  

Vi vet at i de store byene er etterspørselen etter ris større enn tilbudet. Vita vil bidra til å øke synligheten for vårt arbeid for å bedre kvinners helse, og sikre organisasjonens unike posisjon som en viktig forskningsaktør. Med dette samarbeidet vil vi også kunne dekke den store etterspørselen på steder der det blir utsolgt fort.

Ansatte på Vita binder fastelavnsris

Like før jul kom Vita med en overraskelse til Sanitetskvinnene i form av en stor julegave. Dette satt vi enorm pris på.

Vi i VITA vil rette en stor takk til dere for det fantastiske arbeidet dere i Norske Kvinners Sanitetsforening gjør. Deres dedikasjon og engasjement for å bedre helsen og livskvaliteten rundt i landet har en positiv og betydelig innvirkning", sto det skrevet på kortet vi fikk da Anette Kahrs og Cathrin Jansson kom på besøk.  

- Vi gleder oss til et spennende samarbeid i 2024, nå får vi tettet flere kunnskapshull sammen, sa generalsekretær Malin Stensønes.