Kvinnehelsedagen 2018

Kvinnehelsedagen 2018

Når er alt klart for å åpne dørene for over 1200 damer i Oslo Kongressenter lørdag 10.mars. Årets Kvinnehelsedag åpnes av landets nye kulturminister, Trine Skei Grande.

Tid: Lørdag 10. mars kl. 10.45-15.15
Sted: Oslo Kongressenter
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding.

Program Kvinnehelsedagen 2018 (pdf)

– Også i år har vi et kjempespennende program. Et stikkord for dagen er at det i år er 40 år siden vi fikk Likestillingsloven. Vi stiller spørsmålet om hvor likestilte vi egentlig er blitt, sier prosjektleder Anne-Bente Stigen Berg.

Kvinnehelsedagen 2018 betyr at det er åttende gang at Sanitetskvinnene gir bort en dag til inspirasjon og påfyll. Dagen er gratis, slik at dagen er for alle kvinner.

– Denne type dager koster ofte fra 2000 og oppover til 5 000 kroner. Dette er det ikke alle som har råd eller kan ta seg råd til. Vi mener at alle kvinner fortjener en egen dag, sier Stigen Berg.


Livestreames

Nytt i år er at dagen skal streames, noe som gjør at den kan bli vist over hele landet.

– Det betyr at dagen filmes slik at den kan bli sette over hele landet. Jeg er blitt kontaktet av foreninger og fylkesledere som allerede har planer for å «sende» dagen, og har laget et eget program. Det er moro, sier Stigen-Berg.

I Trondheim er man allerede godt i gang.

– Vi har planlagt å sende invitasjon til alle lokalforeningene i fylket. Reklamere for kvinnehelsedagen og oss sjøl! Vi har leid undervisningsrommet på KORUS, som ligger et steinkast fra kontoret, sentralt på Øya i Trondheim. Og vi oppfordrer våre medlemmer til å ta med ei venninne som ikke er medlem. Alle får kaffe og te når deltakerne kommer, og så kan de som vil rusle seg en tur til buen for en matbit når Kvinnehelsedagen er ferdig, sier fylkesleder Målfrid Todal i N.K.S. Sør-Trøndelag.

>> Arrangementet livestreames på YouTube: Her finner du streamen


Fra 400 til 1 400

Kvinnehelsedagen ble arrangert for første gang i 2011.

– Første året satte vi ut 400 stoler og det var nok. Det har vist seg at dette er en dag som mange hadde ventet på, og i fjor kom ca 1 400 damer – og et par menn, sier Stigen-Berg.

Hun mener at suksessen er at programmet er en fin blanding av dagsaktuelle temaer, enten innen helse, samfunn eller kvinners livsvilkår.

– Vi har foredrag og debatt/samtale, musikalsk underholdning, goodie bags. Også trekker vi flotte overraskelser gitt av våre samarbeidspartnere, avslutter prosjektleder Stigen Berg.